Sosyal Medya Hesaplarımız

Türkiye'nin en iyi Perde Blog'u
Fon Perde Kumaşı Çeşitleri ve Fiyatları Nelerdir?

Fon Perde Kumaşı Çeşitleri ve Fiyatları Nelerdir?

Fon perde kumaşı tok ve gösterişli  bir kumaş türüdür. Dekorasyonlara daha farklı ve estetik bir görünüm kazandırmaktadır.

Her biri farklı özelliklere sahip fon kumaşları ile çeşitli tasarımlar oluşturulmaktadır. Özellikle renkli ve desenli modeller cıvıl cıvıl dekorasyonların oluşmasını sağlamaktadır. Sade tasarımlara sahip fon kumaşları ise şık ve zarif bir dekorasyon oluşturur.

Perdelik Kumaş Çeşitleri Nelerdir?

Perde olarak satışa sunulan kumaşlar oldukça farklı özelliklere sahiptir. Tül, fon, stor ve güneşlik perdeler için farklı kumaşlar tercih edilmektedir. Keten, pamuk, viskon, saten ve düz kumaşlar perdelik kumaşlar arasında en sevilenler arasındadır.

Vual, ipek, tafta, polyester, tergal, tül ve jakarlı kumaşlarda tercih edilen kumaşlar arasında yer almaktadır. Tamamen tasarım odaklı olarak üretilen perdeler, farklı kumaşları ile birçok alanda kullanıma uygundur.

Fon Perde Kumaş İsimleri Nelerdir?

Ev tekstil kumaşları desenli, düz, renkli ve materyale bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Fon perde kumaşı çeşitleri noktasında da, birçok kumaş türünün olduğu görülmektedir. Bu noktada fon perde modelleri üretilmesinde en çok tercih edilen kumaş isimleri şu şekildedir;

  • Keten kumaş
  • Pike kumaş
  • Saten kumaş
  • Dijital baskılı kumaş
  • Pamuk keten kumaş
  • Blackout kumaş

En İyi Fon Perde Kumaşı Hangisidir?

Fon perde için en çok kullanılan kumaşlar arasında ütü yapılabilen ve kolay temizlenebilen tasarımlar yer almaktadır. Keten kumaştan üretilen fon perdeler uzun yıllar kullanım için oldukça idealdir. Aynı zamanda kolay bir kullanımda sunmaktadırlar.

Fon Perde Kumaşı Nasıl Olmalı?

Bulundukları ortama ayrı bir görünüm katan fon perdeler dikkat çekici tasarımlarla üretilmektedir. Birçok renk çeşidi ve tasarımıyla öne çıkan bu perdelerin kumaş detayı önemli bir unsurdur. Peki, evlere ekstra bir şıklık kazandıran fonların kumaşı nasıl olmalıdır? İşte detaylar;

  • Öncelikle fon için tercih edilen kumaşın ütü istememesi gerekir.
  • Daha şık ve estetik bir görünüm için saten tarzı kumaşlar tercih edilmelidir.
  • Yılda birkaç kez yıkama gerektiren fonların leke tutmayan kumaşlardan tercih edilmesi de önemlidir.

Fon Perde İçin Hangi Kumaş Kullanılır?

Fon perde için pek çok kumaş türü kullanılmaktadır. Ancak özellikle pamuk saten, astarlı kumaş ve organize keten gibi kumaşlar sıklıkla tercih edilmektedir.

Fon Perde Kumaşı Neye Göre Seçilir?

Fon perde veya kumaşının seçiminde ilk dikkat edeceğiniz nokta; perdenin genel dekorasyon ile uyumlu olmasıdır. Mobilyalarınızla uyumlu olan perdeleri seçtiğinizde, uzun yıllar kullanım elde edebileceğiniz ürünlere sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda sizin açınızdan temizlik konusunda pratiklik sunan kumaşlarında tercih edilmesi, ekstra avantaj sağlamaktadır.

Fon Perde Kumaş Metre Fiyatları Nasıldır?

Farklı özellikleri, tasarımları ve dokuları bulunan fon perde kumaşı çeşitleri; farklı fiyatlar üzerinden satışa sunulmaktadır. Seçeceğiniz fon perdeler hem alan ölçüsü hem de kumaş türü üzerinden fiyatlandırılmaktadır.

Bütçenize uygun olarak fon perde kumaşı satın al seçeneğinden yararlanmak istiyorsanız; Perde Outlet online perdeci mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. Düz ve keten kumaşlardan üretilen fonlarımız, hem kaliteli hem de şık tasarımlarıyla evlerinizde istediğiniz görünüm size sunulmaktadır.

Düz fon perdelerimizin metre fiyatı 235,99 ₺’den başlamaktadır. Keten fonlarımızda ise metre fiyatı 399,99 ₺’den başlamaktadır.

Sık Sorulan Sorular

Her biri farklı görünüme sahip olan fon perde kumaşı çeşitleri ile ilgili birçok detay merak edilmektedir. Peki, fon perdeler ile ilgili en sık sorulan sorular nelerdir? İşte, detaylar;

1 – Fon Perde İçin Kaç Metre Kumaş Gerekir?

Perde boyu, tamamen alan ölçünüz ile ilgili bir konudur. Ancak tavandan zemine kadar kullanılacak fonlarda genellikle 6 metre yeterli olmaktadır. Cam altı olarak tercih edeceğiniz fonlarda ise kumaş uzunluğu 5 metre olarak seçilebilir.

2 – Fon Perde Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Fon perde kumaşlarının kullanımı rahat olmalıdır. Temizlik açısından pratiklik sunması da gerekir. Aynı zamanda fonlardan beklenen, tam mahremiyet sağlamasıdır. Keten ve kalın fon perde modelleri en iyi seçenekler arasındadır.

3 – Fon Perde Rengi Neye Göre Seçilir?

Tül perde kumaşı veya fon perde kumaşı seçiminde renk detayı büyük önem taşır. Çünkü seçilecek perdenin; duvar rengiyle, mobilyayla, bitkilerle, halı ve genel dekorasyon ile uyumlu olması oldukça önemlidir. Fon perde rengi seçiminde bu konulara dikkat etmeniz, ekstra size kazanım sağlamaktadır.

*Fon perde modelleri için hazırladığımız videoyu https://www.youtube.com/watch?v=NIUEM8F5aPY buradan izleyebilirsiniz.

Comments Off

ONLINE SATIŞ SİTEMİZ

Sosyal Medya Hesaplarımız

×
Online Satış İçin Tıklayınız